ammijs <3

"Smoothie på 1-2-3"

Skrevet 14.04.2015 klokken 15:56 | Kategori: Oppskrifter | Kommentarer: 0


Hei alle sammen!

Idag ville jeg visse dere hvordan jeg lager smoothie på 1-2-3 med vår nye smoothie maskin. Jeg finner frem frosne bær det kan være skogsbær, eller viss du bare vil ha jordbær eller bringebær så funker det også. idag brukte jeg bare bringebær,banan, litt blåbær og Jordbær for å få en fin farge på smoothien.

 

Så heller jeg i litt eple juice og du kan bruke yoghurt også, men jeg brukte det ikke denne gangen. Så er det  bare og sette den på maskinen og mikse.




Sånn Smoothie på 1-2-3 


XOXO, Amalie 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Oppskrift: Pannekaker med bær

Skrevet 12.04.2015 klokken 09:13 | Kategori: Oppskrifter | Kommentarer: 2


 

Du trenger

2 dl hvetemel
ts salt (kan sløyfes)
4 dl Lett Tinemelk
2 ss smeltet TINE Ekte Smør til røren
2   egg, helst romtemperert
2 ss

TINE Ekte Smør til steking      

   

  1. Slik gjør du

Bland mel og salt. Tilsett ca halvparten av melken og visp til du får en tykk og klumpfri røre.


 

 

Smelt smør i en kjele og la det avkjøles noe. Tilsett smøret til røren, deretter litt og litt av melken, og til slutt rører du inn eggene til røren blir tynn og fin.

 

La pannekakerøren svelle (hvile) i minst 20 minutter før du skal steke pannekakene. Dette er viktig for å få et godt resultat.

Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en mugge eller øse til å helle i røre til den så vidt dekker hele bunnen. For å få fordelt røren jevnt, kan du dreie stekepannen rundt. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1?2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.



Legg ferdigstekte pannekaker oppå hverandre på en tallerken for å sikre at de holder seg varme. 

  1. Server med for eksempel  bær sånn som meg


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Sweet candy`s

Skrevet 14.11.2014 klokken 09:06 | Kategori: Oppskrifter | Kommentarer: 2


Hei! idag ville jeg snakke om forskjellige oppskrifter og visse dere forskjellige søte fristelser. Håper dere liker innlegget :D Og i dag er det fredag som tyder på helg så god helg alle sammen! :D Skal blogge mye i helgen har ingen kamper og skal til pappa så er ikke så mye mer og finne på. Viss det er noe spesielt du vil eller ønsker jeg skal blogge om i helgen så skriv det i kommentarfeltet og jeg kommer garantert til og lage et innlegg om ditt ønske! 

Cake Pops

Dette trenger du

Grunnoppskrift på brownies

250 gsjokolade, mørk

250 gsmør

5 dlsukker

5 stkegg

3 dlmel

2 tsbakepulver

Til dekorering/utforming

300 gmørk, hvit eller fargetsjokoladetil dypping

 kakestrø eller fargetsukkertil pynt

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn hakket sjokolade.

Visp sammen egg og sukker. Hell sjokoladesmøret over eggene og rør godt.

Sikt sammen mel og bakepulver, rør det tørre inn i sjokoladeblandingen og rør det glatt. Hell røren over i en form (ca. 25x30 cm) kledd med bakepapir. Stek kaken ved 165 grader i ca. 40 minutter.

Avkjøl kaken, kna den sammen og rull kakemassen til jevne kuler. Avkjøl kulene 2 til 3 timer i kjøleskap og la gjerne kulene få ligge en halv times tid i fryseren før dypping.

Stikk en pinne i hver kule og rull/dypp kulene i smeltet sjokolade. La overflødig sjokolade få dryppe av. Pynt med kakestrø og stikk pinnen i oasis. Oppbevar kakene kjølig.



Snickerskake

Dette trenger du

Bunnen

6 stkeggehvite

5 dlsukker

1 pkritzkjeks

250 gpeanøtter(vanlige, salte peanøtter)

2 tsvaniljesukker

2 tsbakepulver

Sjokoladeglassur

6 stkeggeplomme

1 dlkremfløte

100 gsmør

100 gsukker

100 gsjokolade, helst kokesjokolade

Slik gjør du det:

(I denne oppskriften skal det brukes seks egg til sammen. De skal altså skilles i 6 plommer og 6 hvitter)

Bunnen

I en helt ren bolle, pisk eggehvitene stive, ha i litt og litt av sukkeret. Knus kjeksen grovt og hakk peanøttene (ikke for mye).

Bland dette inn i marengsen (det hvite). Bland inn vaniljesukker og bakepulver.

Hell røra i en langpanna (eller rund springform) og la det steke i 25 minutter på 180 grader. Bruk gjerne bakepapir.

Kjøl ned.

Sjokoladeglassur

I en kjele, rør sammen eggeplommer, fløte og sukker. Varm det opp og kok til det tykner. Trekk kjelen av plata og ha i smør og sjokolade. Rør til  det blir jevnt. Kjøl ned.

Smør kremen på kaka når den er er avkjølt (stiv nok til å smøres utover kaka).



sjokoladefondant

Dette trenger du

250 gsmør

250 gsukker

300 gsjokolade

170 ghvetemel

8 stkegg

 ........litt ekstra smør og mel til formene

Slik gjør du det:

Smelt smør og sukker i en kjele over lav varme. Ha i sjokolade i biter og la smelte forsiktig inn i smøret under forsiktig omrøring. Rør inn hvetemelet og bland inn ett og ett egg om gangen. Fyll smurte muffinsformer, eller andre små porsjonsformer med sjokolademassen. Stek i ovnen ved 200 grader i om lag 7-10 minutter, til deigen har stivnet, men fyllet fortsatt er flytende. Det er alltid en fordel å lage en prøve for å teste ut din ovn. Hvelv umiddelbart ut på tallerkener, la stå et minutt å sette seg. Server med is og frukt/bær. Kan stå i en uke ? ustekt ? i formen  før den stekes.






. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

hits