ammijs <3

Vaffel lørdag

Skrevet 29.11.2014 klokken 15:43 | Kategori: Sleepover | Kommentarer: 2


Hei! i fra igår til i dag har jeg overnattet hos Stine pågrunn av hun var alene hjemme. Det var utrolig koselig og kjekt. I går så vi på filmen bestevenner bare for den gir oss så sykt gode barndomsminner. Jeg husker det som det skulle skjedd i år. Jeg og Stine så på den filmen ofte når vi gikk på barneskolen. Vi husker spesiellt hun der Naisha eller va hun heter (hehe). 

Senere lagte vi sjokoladefondant og spiste hjemmelaget pizza. Så gikk vi etter på ut i halv 10 tiden til Sørnes en liten stund og var med venner. Når vi kom hjem var klokken sånn halv 12. Da så vi Norge kampen mot Frankrike , fordi vi hadde tatt opp kampen på tven. Så var vi litt med Sebastian før vi gikk og la oss. 

Idag våknet vi ikke før halv 12 da vi måtte gå ut på tur med Lukas. (hunden til Stine). Etter på lagte vi vafler fra Tine`s oppskrifter. De ble utrolig gode så jeg anbefaler oppskriften. Du søker bare på Vaffel oppskrifter på google.no så kommer oppskriften øverst.

Idag skal jeg til onkelen min på Sola og overnatte til imorgen pågrunn av at mamma fortsatt er i Amerika og Pappa skal ha søskenbarn besøk hjemme idag. Jeg legger sikker mer ut senere eller imorgen. Snakkes så lenge :D

xoxo, Amalie 


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

"kjærlighetssorg"

Skrevet 29.11.2014 klokken 15:23 | Kategori: Dagens info | Kommentarer: 14


Hei! jeg har fått masse spørsmål om hvorfor jeg slo opp med typen min og jeg kan bare si det at det har mange grunner. Når typen din velger gaming sånn som eksempel GTA fremfor dama da virker du ikke veldig viktig. Når dere har 2 måneders dag og typen heller velger og være på lan da blir du forvirra. Når han/hun i tillegg mener at du går på for mye aktviteter og er for opptatt med ting som du ikke kan velge vekk.. da mener jeg det ikke er vits. Det må være lov og gå på aktiviteter og det er bare posetivt og være aktiv, men forstår det er vanskelig og forstå når han/hun ikke er aktiv selv , og velger og heller sitte og game.. haha. Jeg mener og det at viss du skal være i et forhold må det bli hørt fra begge sider og ikke at bare en bestemmer. Det må være forståelse fra begge partene og de må greie og lytte til hverandre. Tillit har også veldig mye og si i et forhold. Selvføglelig må du greie og stole på kjæresten din. Viss du ikke har tillit til typen din kan det ikke være et bra forhold. "Been there done that". Tilliten til typen kan du miste hvis foreksempel typen lyver til deg en del ganger om ting som har stor betydning for deg. Jeg skal ikke si noe særlig om hvorfor jeg slo opp, men litt av det er jo nevnt allerede. De viktigste grunnene kommer jeg ikke til og nevne her for det er litt upassende og privat. Men jeg syntes ikke jeg hadde tid til og reise så langt for å være med typen kanskje en time. Det tok så mye tid i reising , og i tillegg har jeg et viktig år på skolen og har treninger, piano , gitar og akkurat når har jeg kjøre timer for moped. Så derfor ble det veldig travelt og når da ikke typen din respekterer at du går på fritids aktiviteter funker det desverre ikke mer. Jeg har og fått masse spørsmål om jeg har kjærlighetssorg, men jeg har desverre ikke det. Det var jo jeg som slo opp og har vært innstilt på dette en stund før jeg slo opp så derfor fikk jeg ikke kjærlighetssorg. I tillegg når du har så gode venner rundt deg som støtter og er der for deg så går det veldig greit. Jeg har så flotte venner som gir meg oppmuntringer og støtter så viss du har så gode venner som meg så går det veldig bra. Det er jo selvfølgelig ikke likt med alle. Noen har jo aldri kjærlightessorg , mens andre har mye. Men som sagt så hjelper det med venner og folk som støtter og bare tenke det at da var ikke han/hun beregnet for deg. Livet går heldighvis viddere , og mest sansynlig går det veldig fort over og så finner du ut at det er andre ting som betyr mer en han eller hun. Men det var det jeg hadde og fortelle om kjærlighetssorg. Håper det hjelper deg og tenke annderledes på temaet rundt det med kjærlighetssorg. Snakkes så lenge :D

xoxo, Amalie. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

14 kommentarer

Klon kokos jul

Skrevet 25.11.2014 klokken 21:23 | Kategori: Dagens info | Kommentarer: 2


Hei! på søndag var jeg på revy med mamma på Klon kokos jul eller rettere sagt barnas store julerevy på Sola kulturhus. Det var skikkelig kjekt har bare sett det på tv , men var mye kjekkere og være i salen. Etter på var jeg på dame kamp i Åsenhallen med Stine på vipen og spiste pizza og brus. Det  var også kjempe kjekt og Dame laget vant med sånn 34 mål eller noe husker ikke helt stillingen :D I dag har mamma, bror min, søskenbarnet og onkelen min reist til Amerika. Mormor og morfar har bygget et nytt hus i USA så mamma og de reiste ned for å se hvordan de har det. Det vil altså si at jeg skal bo hos pappa i 2 uker og være hos pappa om nettene , men på dag tid er jeg home alone på Sola wii hahaha. Neida jeg skal ikke være mye hjemme for jeg går jo på skole, trening og skal på mopedkurs i skoletidene nå øyeblikk. Chico fikk ikke være med til pappa ..... så derfor er Chico hos bestevenninen til mamma i disse ukene. Jeg kommer nok kanskje til og reise og besøke han på Sandnes i løpet av perioden for jeg kjenner at jeg savner han utrolig mye allerede... Men jeg får jo bare holde ut og glede meg til han kommer hjem igjen. Når mamma kommer hjem igjen skal jeg rett til Sandnes og hente katten, så spille kamp og så gå til fotostudioet igjen og velge ut de bildene jeg liker best og lage takke kortene. Så det er jo bare kjekke ting som skjer når mamma kommer hjem igjen. Når mamma kommer skal vi også gå og se på juletre og pynte huset og få julebaksten på plass. Da får vi nok veldig julestemmning og da har jo allerede julekalenderen startet. Men nå må jeg gå, skal dysje og spise så vi snakkes så lenge :D Alle må ha en fin uke og hvis det er noe så bare kommenter i kommentarfeltet eller send meg en mail.

xoxo, Amalie
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

"Picture from the party"

Skrevet 25.11.2014 klokken 21:02 | Kategori: Party | Kommentarer: 2


Hei! endelig kom bildene ut! :D men tok veldig lang tid pågrunn av at jeg først måtte få alle bildene, så gå gjennom og velge de beste, så spøre om tillatelse til alle og så redigere dem. Det var en utrolig kjekk bursdag som dere sikkert kan se her på bildene. Vi hadde taco til middag, spiste is og sånn flytende sjokoladekake til dessert og det er så utrolig godt. Etter på hadde vi på musikk danset, sang og bare hadde det utrolig gøy mens vi sprang rundt med dette kameraet og tok sånn 1000 bilder haha. Håper dere liker bildene for de har jeg brukt 3 timer på nå...så snakkes vi så lenge :D

xoxo, Amalie 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

This sunday

Skrevet 23.11.2014 klokken 23:36 | Kategori: Blogg | Kommentarer: 2


Hei alle sammen! Jeg sa jeg skulle legge ut bildene fra bursdagen , men det ble litt styr pågrunn av at jeg fikk bildene nå og jeg vil legge ut et skikkelig innlegg viss jeg først gjørt det så jeg tenkte heller og vente til jeg kommer til pappa med og legge det ut. Jeg var også på revy med barnas store julerevy i kulturhuset og etter på var jeg i åsenhallen på vipen mens vi så dame laget spille. Det har vart en utrolig kjekk dag uten om at jeg slo opp med typen min i dag .... Men nok om det :) I morgen skal jeg til studio hjelm og ta konfirmasjonsbilder så gleder meg utrolig mye og har pakket alt klart :) Jeg skal ta bilder med bunad, vanlig klær, håndball , gitar , bilcross og katten Chico. Så det er bare og glede seg og så håper jeg det blir bra resultater :) Mer om revyen legger jeg ut imorgen for jeg er skikkelig trøtt og må sove nå , så snakkes!

Xoxo, Amalie

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

"2 måneder med min kjære"

Skrevet 23.11.2014 klokken 00:24 | Kategori: Blogg | Kommentarer: 0


Hei igjen! Jeg er klar over at jeg akkurat fortalte dere at jeg har vært sammen med Eirik i 2 måneder idag, men jeg ville bare dele et innlegg og legge ut noen bilde av oss igjen for å visse hvor glad jeg er for å være sammen med Eirik. Vi er veldig ulikke, men det kan jo nåda alltids ver en god ting. Håper alle har en kjempe kjekk lørdagskveld og koser seg sånn som meg!

Xoxo, Amalie

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Ukens oppsummering

Skrevet 22.11.2014 klokken 22:10 | Kategori: Blogg | Kommentarer: 0


Hei alle sammen! Sorry for at det ble lang tid til dette innlegget kom ut. Det var ikke planlagt men ble desverre sånn pågrunn av at jeg hadde 2 heldager denne uken og ble travelt med kamp, trening osv. Men senere kommer det ut et innlegg fra bursdagen jeg er i akkurat nå så er bare og vente. En ekstra ting med i dag er at det er 22.november som vil si at jeg og Eirik har vært sammen i 2 måneder i dag. Jeg var med han tidligere , men han var veldig trøtt pågrunn av at han er på lan haha. Men det var det jeg hadde til nå så snakkes så lenge!

Xoxo, Amalie

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

37 ideer til overskrifter som selger

Skrevet 18.11.2014 klokken 08:48 | Kategori: Media | Kommentarer: 0


 • Hei! det er alltid lurt og ha overskrifter som selger og trekker oppmerksomhet. Med en bra overskrift trekker du menneskers oppmerksomhet med en gang. Så en bra overskrift teller like mye som selve innholdet i teksten din. Derfor tenkte jeg og gi dere 37 forskjellige ideer som kan trekke deg masse selgere til din blogg eller nettside. Håper dette hjelper deg! :D 
 • xoxo. Amalie

 1. Still et spørsmål i overskriften.
  ?Hva er det kvinner har som menn mangler?

 2. Heng deg på dagsaktuelle saker
  ?Slik får du hurtig og riktig legehjelp ? samtidig som personen bak deg rykker frem i helsekøen?

 3. Skap en helt ny terminologi
  ?Ny ?inbound marketing? ? 62% billigere enn tradisjonell markedsføring?

 4. Tilby nyheter med bruk av ordene ?ny?, ?introdksjon?, eller ?nå annonseres?
  ?Nytt i Norge?fedmegentesten som gir deg svaret på hvorfor du er overvektig?

 5. Gi leseren en kommando ? fortell han at han skal gjøre noe
  ?Prøv å ?drukne? denne mobiltelefonen?

 6. Bruk tall og statistikk
  ?Hvem har hørt om eiendomsmegleren som i 9 av 10 salg oppnår en salgspris på mer enn 100% over takst??

 7. Gi leseren et løfte om nyttig informasjon
  ?Slik unngår du de største feilene du kan gjøre når du skal kjøpe ny bolig?

 8. Uthev tilbudet ditt
  ?Nå kan du strømme alle filmene fra Hollywood ? akkurat som du gjør med Spotify ?

 9. Fortell en historie 
  ?De lo da jeg tok mikrofonen ? men når jeg begynte å synge?.?
 10. Kom med en anbefaling
  ?7 ting en herregarderobe MÅ inneholde?

 11. Få frem en fordel
  ?Håndtering av sosiale medier ? en gang tidkrevende og uoversiktlig, nå kjapt og enkelt?

 12. Gjør en sammenligning
  ?Hvordan løse byens luftforurensing ? til halve prisen av vanlig bensin og diesel?

 13. Bruk ord som hjelper leseren å visualisere
  ?Hvorfor noen menn drypper som en kran, og hvordan du kan unngå det?

 14. Bruk en kundeuttalelse
  ?Etter å ha innført ABCs kvalitetssystemer, har vi hatt en nedgang i antall ulykker på 74%?

 15. Tilby en gratis e-bok, rapport, eller lignende
  ?Ny GRATIS e-bok gir deg steg-for-steg guiden til suksess innen internettmarkedsføring?

 16. Legg frem salgsforslaget ditt enkelt og direkte
  ?Nettbutikk til halve prisen med dobbelt så mye funksjonalitet som våre konkurrenter?

 17. Vekk leserens nysgjerrighet
  ?Det eneste multiverktøyet du trenger. Hint: Det er IKKE det du tror!?

 18. Lov å avsløre en hemmelighet
  ?Hemmeligheten til å lære å spille gitar på 30 dager?

 19. Vær spesifikk
  ?Årets bil i Europa ? Full tank på  koster deg null kroner, og da har du i tillegg gratis parkering, fri bompassering og god samvittighet.?

 20. Målrett budskapet mot en bestemt type leser
  ?Vi leter etter folk som kan blogge om helsekost for kvinner over 40″

 21. Legg til et tidselement
  ?Vi tar timeservice på bilen din mens du venter ? gode stoler, gratis Wi-Fi, nybrygget kaffe og ferske aviser?

 22. Vektlegg kostnadsbesparelser, rabatter eller verdi for pengene
  ?Lagerutsalg ? Nå kan du få dyre merkeklær til 10 kroner kiloen?

 23. Gi leseren gode nyheter
  ?Du blir aldri for gammel til å a sex som en tyveåring?

 24. Tilby et alternativ til andre produkter og tjenester
  ?Ikke tid til universitetet ? Ta en Master hjemme?

 25. Gi kunden en utfordring
  ?Vil huden din tåle fingertrykktesten?

 26. Legg vekt på en garanti
  ?Alltid billigere enn våre konkurrenter. Hvis ikke får du produktet gratis?

 27. Slå fast prisen
  ?Få en ny profesjonell ?corporate profile? til 5.000 kroner?

 28. Legg opp til en tilsynelatende motsigelse
  ?Tjen penger på innsideinformasjon ? 100% lovlig?

 29. Tilby en eksklusivitet som leseren ikke kan få andre steder
  ?Oppnå varig vektreduksjon med denne lite kjente slankemetoden?

 30. Adressér leserens bekymringer
  ?Hvorfor mange reisende blir syke ? og hva du kan gjøre med det?

 31. Så sprøtt som det enn høres ut
  ?Så sprøtt som det enn høres ut, denne treningsmetoden gjør at du tar 100 armhevinger innen 7 uker?

 32. Gi et stort løfte
  ?Profesjonelle websider fra India, til en tiendedel av prisen du betaler i Norge?

 33. Vis avkastning på investering når man kjøper tjenesten din
  ?Ansetter du feil person, koster det deg tre ganger årslønnen til vedkommende?

 34. Benytt en ?grunnen-til?-overskrift
  ?10 grunner til hvorfor smarte SMB-markedsførere ikke kjøper tjenester fra de tradisjonelle reklamebyråene?

 35. Svar på viktige spørsmål om dine produkter eller tjenester
  ?20 spørsmål du må stille deg før du kjøper deg ny bil?og ett godt svar på hvert av dem.?

 36. Legg vekt på verdien av dine spesialtilbud
  ?Denne pakken får du gratis ? Bestill nå og få for 2.000 kroner i gaver når du blir medlem?

 37. Hjelp leseren å oppnå et mål
  ?Gå ned 10 kilo på 10 uker, uten å sulte deg?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Mine 5 rosa favoritter

Skrevet 18.11.2014 klokken 08:44 | Kategori: Favoritt ting | Kommentarer: 0


Hei! idag ville jeg inspirere dere med mine fem rosa produkter eller favoritt ting. Den fergen jeg liker aller best er jo rosa. Derfor tenkte jeg det var på tide og lage et innlegg som  bare handler om rosa ting, og fortelle dere hva rosa egentlig er eller hvorfor det er rosa. Rosa er en farge som ikke inngår i fargespekteret. Den består alltid av flere bølgelengder. Rosa omfatter fargenyanser fra lys rød til lilla. Det er også overganger mellom rosa og oransje. Rosa kan lages ved å blande rød og hvit maling. Magenta er en kraftig nyanse av rosa som brukes som en av fire basisfarger i vanlig firefargetrykk og i fargeskrivere. Rosa regnes i den moderne, vestlige kulturen som en feminin farge og symbol på det kvinnelige. Rosa farger, særlig på klær. Rosa er et utbredt kjønnssymbol for jenter. Fargen forbindes ofte også med romantikk og homosesksualitet. Eksempel viss gutter gå med rosa regnes de som homo. Håper du liker innlegget.og har en fortsatt god dag, Snakkes så lenge :D 

xoxo, Amalie

 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Media is the new thing

Skrevet 17.11.2014 klokken 12:55 | Kategori: Media | Kommentarer: 4


Sosiale medier er medier (kanaler eller plattformer) som ved hjelp av Internett teknologi åpner for interaksjon mellom to eller flere mennesker (brukere). Web 2.0, og som tillater skapelse og utveksling av brukergenerert innhold. Med interaksjon mellom brukerne menes blant annet deling, rating og tagging, eller å poste kommentarer til bilder, artikler eller annet innhold og informasjon. Eksempler på sosiale medier er sosiale nettsamfunn som Facebook, Twitter, Google+, skype, Youtube, Myspace, instagram, Snapchat, men også spill via spillkontroller (f.eks. PlayStation, Xbox, Nintendo, Steam eller andre web-baserte spillplattformer og spillkanaler), Blogging, videoblogging og mange andre ting. I motsetning til tradisjonelle medier som er tv, radio og avis er det brukerne som setter føringen for hva innholdet skal være, og ikke en overordnet avsender. Sosiale medier blir i hovedsak driftet på salg av personopplysninger og reklame. Det du legger ut på media forblir på media som vil si at hvis jeg legger ut et bilde her og sletter det etter på så er det og svever rundt på nettet et sted uansett. Så du må være veldig forsiktig med det du legger ut på nettet.

Ungdommer og sosiale medier:

Ungdommer nå til dags bruker utrolig mye tid på media og de fleste har enten en iphone, ipad eller pc til og chatte på facebook, snapchat, instagram, twitter osv. Det at unger i veldig lav alder som har egne ipader helt ned i alder av  5-6 år , og der er egentlig veldig gale. Unger og ungdommer som blir vokst opp nå i sennere tid vil ikke kunne vite hvordan det er og leve uten sosiale medier sånn som våre eldre generasjoner i familien.

Håper du lærte lit mer om Sosiale Medier. Medier er noe som inspirere meg utrolig mye og jeg lurer fortsatt på om jeg skal gå media og kommunikasjons linjen på Vidergående skole men er veldig usikker og det står mellom media og musikk, dans og drama linjen. Ha en strålende dag videre. :D

xoxo, Amalie
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

"Krasj og kjøring"

Skrevet 16.11.2014 klokken 18:22 | Kategori: Moped kurs | Kommentarer: 4


Hei! i dag har jeg vært ute og øvelseskjørt på moped med pappa. Det gikk helt greit krasjet/kveltrett bare en gang haha så var bra til og være første gang pluss jeg hadde feil moped hadde pappa sin og den er mye vanskeligere og svinge med pluss den er dritt tung i forhold til den jeg skulle ha. Men er bedre og trynne med en gang så jeg vett at det ikke er farlig til neste gang eller spørs jo etter hvor høy fart jeg har da, men da vett jeg hvordan det er vertfall. Det med at jeg tok " krasj og kjøring" til overskrift var egentlig bare for å lage litt spenning og for å selge overskriften min til deg sånn at du skulle bli interessert og bare var nødt til og gå innpå bloggen min og lese dette her akkurat nå, Og du ser jo selv at det funket og at jeg greide ta din interesse siden du leser dette her akkurat nå. Men så er det jo nåda sånn at jeg har veldig stor respekt for kjøretøy og tar ikke det som en lek spesielt ikke etter jeg startet med bilcross. Så litt av grunnen til at jeg skrev krasj i overskriften var fordi jeg har ikke lyst til og krasje med mopeden og er utrolig redd for å dette av mopeden for eksempel i en sving eller noe. Veldig mange sier det er lett og kjøre moped , men det eneste som er utfordrende er og svinge eller i skarpe svinger. Jeg tenker helle tiden på tenk om jeg plutselig bare detter i en sving og får helle mopeden over meg. Jeg er redd for at det kan være utrolig vondt så har ikke så lyst og måtte prøve det. På fredag kom endelig mitt trafikale grunnkurs bevis i posten. Det var utrolig bra at det kom på fredag siden jeg viste jeg skulle øvelse kjøre med pappa i dag og jeg har ikke lov og øvelseskjøre uten det beviset med meg. Håper alle har hatt en kjempe fin helg for det har jeg , så vi snakkes hade :D

xoxo, Amalie

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

Gårdsdagen

Skrevet 16.11.2014 klokken 13:54 | Kategori: Party | Kommentarer: 2


Hei! på fredag var jeg nede hos Thomas og var med Vilde, Mikal, Paul Benjamin, Chris, Benjamin, Victoria, Thomas og Magnus. Det var kjempe kjekt guttene hadde lan og vi jenter hadde pølsefest og spiste snop. Etter på hørte vi på musikk og bare hadde det gøy. I går hadde jeg overnatting av Victoria hos pappa. Det var også utrolig gøy og på kvelden var vi nede hos Thomas naboen og typen hennes. Der var Chris, min type, Thomas, Victoria, Benjamin og meg , og vi så på film og hadde det gøy. Vi så på filmen Big Mamma`s house eller hva den heter. Den handler om en mørk mann som kler seg ut som en feit dame som da er big mamma og så er de FBI og leiter etter en mann i en politi sak. Det var utrolig kjekke kvelder begge to. Så har ikke så mye mer og si så vi snakkes ås lenge :D

xoxo, Amalie
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Sweet candy`s

Skrevet 14.11.2014 klokken 09:06 | Kategori: Oppskrifter | Kommentarer: 2


Hei! idag ville jeg snakke om forskjellige oppskrifter og visse dere forskjellige søte fristelser. Håper dere liker innlegget :D Og i dag er det fredag som tyder på helg så god helg alle sammen! :D Skal blogge mye i helgen har ingen kamper og skal til pappa så er ikke så mye mer og finne på. Viss det er noe spesielt du vil eller ønsker jeg skal blogge om i helgen så skriv det i kommentarfeltet og jeg kommer garantert til og lage et innlegg om ditt ønske! 

Cake Pops

Dette trenger du

Grunnoppskrift på brownies

250 gsjokolade, mørk

250 gsmør

5 dlsukker

5 stkegg

3 dlmel

2 tsbakepulver

Til dekorering/utforming

300 gmørk, hvit eller fargetsjokoladetil dypping

 kakestrø eller fargetsukkertil pynt

Slik gjør du det:

Smelt smøret i en kasserolle, trekk kasserollen til side og rør inn hakket sjokolade.

Visp sammen egg og sukker. Hell sjokoladesmøret over eggene og rør godt.

Sikt sammen mel og bakepulver, rør det tørre inn i sjokoladeblandingen og rør det glatt. Hell røren over i en form (ca. 25x30 cm) kledd med bakepapir. Stek kaken ved 165 grader i ca. 40 minutter.

Avkjøl kaken, kna den sammen og rull kakemassen til jevne kuler. Avkjøl kulene 2 til 3 timer i kjøleskap og la gjerne kulene få ligge en halv times tid i fryseren før dypping.

Stikk en pinne i hver kule og rull/dypp kulene i smeltet sjokolade. La overflødig sjokolade få dryppe av. Pynt med kakestrø og stikk pinnen i oasis. Oppbevar kakene kjølig.Snickerskake

Dette trenger du

Bunnen

6 stkeggehvite

5 dlsukker

1 pkritzkjeks

250 gpeanøtter(vanlige, salte peanøtter)

2 tsvaniljesukker

2 tsbakepulver

Sjokoladeglassur

6 stkeggeplomme

1 dlkremfløte

100 gsmør

100 gsukker

100 gsjokolade, helst kokesjokolade

Slik gjør du det:

(I denne oppskriften skal det brukes seks egg til sammen. De skal altså skilles i 6 plommer og 6 hvitter)

Bunnen

I en helt ren bolle, pisk eggehvitene stive, ha i litt og litt av sukkeret. Knus kjeksen grovt og hakk peanøttene (ikke for mye).

Bland dette inn i marengsen (det hvite). Bland inn vaniljesukker og bakepulver.

Hell røra i en langpanna (eller rund springform) og la det steke i 25 minutter på 180 grader. Bruk gjerne bakepapir.

Kjøl ned.

Sjokoladeglassur

I en kjele, rør sammen eggeplommer, fløte og sukker. Varm det opp og kok til det tykner. Trekk kjelen av plata og ha i smør og sjokolade. Rør til  det blir jevnt. Kjøl ned.

Smør kremen på kaka når den er er avkjølt (stiv nok til å smøres utover kaka).sjokoladefondant

Dette trenger du

250 gsmør

250 gsukker

300 gsjokolade

170 ghvetemel

8 stkegg

 ........litt ekstra smør og mel til formene

Slik gjør du det:

Smelt smør og sukker i en kjele over lav varme. Ha i sjokolade i biter og la smelte forsiktig inn i smøret under forsiktig omrøring. Rør inn hvetemelet og bland inn ett og ett egg om gangen. Fyll smurte muffinsformer, eller andre små porsjonsformer med sjokolademassen. Stek i ovnen ved 200 grader i om lag 7-10 minutter, til deigen har stivnet, men fyllet fortsatt er flytende. Det er alltid en fordel å lage en prøve for å teste ut din ovn. Hvelv umiddelbart ut på tallerkener, la stå et minutt å sette seg. Server med is og frukt/bær. Kan stå i en uke ? ustekt ? i formen  før den stekes.


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

Hårtips

Skrevet 13.11.2014 klokken 20:16 | Kategori: Inspo | Kommentarer: 4


Hei! idag ville jeg dele mange hårtips til deg som trenger tips eller bare inspirasjon. Jeg tenkte jeg kunne starte med og vise flette tips først.

 

1. fletter 2. oppsatt hår/volum3. løst hår

Video tutorials
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

From start to ending

Skrevet 12.11.2014 klokken 22:44 | Kategori: Blogg | Kommentarer: 2


Hei! I dag var vi på yrkesmessen med hele tiende trinn fra sånn ca halv 12 til 2. Det var helt ok og være der , men det eneste gøyale var og treffe alle kjente folk igjen. Det som var litt morsomt var det at en jente kom bort til meg og jeg kjente henne igjen men husket ikke hvorfra. Plutselig sa hun " ja me traff jo kverandre på flyet på vei til Amerika/New York. Det var jo veldig morsomt st jeg traff henne der. Og en annen ting var at jeg traff en av jentene som jeg ble venn med på språkreisen min til England/brighton i 2012. Jeg stakk hjem halv 2 eller no da orket jeg ikke mer. Så jeg gikk aldri på den forelesningen jeg skulle. Etter yrkesmessen reiste jeg hjem gjorde lekser, slappet av, spilte gitar og lagte kylling pizza med mamma. Det var utrolig godt med hjemmelaget pizza igjen. Etter jeg hadde spist opp gikk jeg og tok på meg treningsklær og stakk på trening. Har ikke gjort så mye mer en det i dag, så nå vett du hva eg har gjort fra start til slutt. Vi snakkes så lenge!

Xoxo, Amalie

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 kommentarer

5 ting du ikke visste om meg!

Skrevet 11.11.2014 klokken 19:22 | Kategori: Ting du ikke visste om meg | Kommentarer: 6


Hei! i dag tenkte jeg og skrive om 5 ting du kanskje ikke visste om meg! :D 

1. Jeg har vært klinisk død i 10 minutter pågrunn av at jeg drukknet i Dysjaland hallen når jeg var 4 år gammel.

Her er det forresten linker til hva de har skrevet om meg for jeg kom i de fleste aviser, tv, nyheter osv.

 • http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/Ulykke-i-Dysjalandshallen-2758223.html
 • http://www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/Firearing-reddet-fra-drukning-2758251.html
 • http://nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_rogaland/2773977.html

SOLA: Jenta ble oppdaget flytende med hodet ned i svømmehallen i Sola klokka 18.50. Ambulansearbeider Nils Morten Falkeid og seks godkjente livreddere var i hallen på dette tidspunktet. Da ambulanse fra Sandnes og luftambulanse kom til stedet etter få minutter, hadde fireåringen våknet. Hun hadde jevn puls Alvorlig og Stabil , Fra Sentralsjukehuset i Rogaland får Aftenbladet opplyst i formiddag at tilstanden til jenta er stabil. Hun er kommet seg så mye at hun trolig kan reise hjem i løpet av dagen. I går kveld var situasjonen for jenta alvorlig, men stabil. Det var om lag 30 svømmere fra Sandnes Svømmeklubb og Pingvinen stupeklubb i hallen da uhellet skjedde. Den lille jenta var i den delen av hallen hvor svømmeklubben trente. Det var moren som oppdaget henne. - Jeg satt øverst på tribunen og døste da jeg så en dame hoppe uti bassenget med klær på. Jeg sprang ned. Jenta var brakt på land, men hun pustet ikke og jeg fant ikke puls, forteller Nils Morten Falkeid. Han var i hallen for å følge sønnens trening. Allerede etter et halvt til ett minutt merket den erfarne redningsmannen ved SiR at jenta livnet til. Når uhellet først var ute, kunne omstendighetene knapt vært bedre. Foruten Falkeid og de to svømmeklubbenes livreddere viste det seg at det også var en lege og en brannkonstabel i eller omkring hallen. Daglig leder i Dysjalandhallen, Anstein Bakken, opplyser at kravene i hallens beredskapsplan var godt oppfylt av leietakerne. Han kan ikke si hvordan uhellet skjedde. - Det er ei lita jente. Vi kommer til å sette oss ned og gjennomgå situasjonen, men så langt kan jeg ikke se hva som kunne vært gjort annerledes, sier Bakken, som straks ble varslet ved svømmehallens alarmsystem. Ordfører Håkon Rege, leder av beredskapsgruppen i Sola kommune, opplyser at alt så langt tyder på at krisehåndteringsplanen er fulgt til punkt og prikke. Også kravene til bruk av hallen var oppfylt. Han venter i løpet av de nærmeste dagene rapport fra ledelsen av svømmehallen og eventuelt fra politiet, som i går kveld avhørte vitner til ulykken.

2. Brukket armen 6 ganger

Første gangen skjedde da jeg spilte mini håndball og en jente på laget mitt huket med ned. Jeg landet på armen og brakk den,,, Jeg hadde akkurat fått en ny trener og han mente jeg bare hadde forstuet den. Jeg spilte kampen videre , men alle på tribunen reagerte at jeg plutselig begynte og bruke høyre hånda og ikke venstre og jeg er venstrehendt.Mamma så at jeg skåret med feil hånd og da begynte det mistenkelige. Det gikk mange uker og plutselig sparket bestevennen min Stine meg i hånda og armen brakk opp igjen. Jeg sprang hjem til mamma og var sikker jeg hadde brukket den. Vi reiste til sykehuset og tok røntgen, jeg hadde rett den var brukket for andre gang. Jeg skulle komme tilbake uken etter og operere. 1 dag før jeg skulle inn og operere syklet Stine på meg og jeg brak hånda igjen. Jeg trynet over sykkelen min og lå på bakken og hadde vondt. En ung gutt kom springene da han hørte meg og ringte mamma. Hun kom og hentet meg med en gang og vi måtte rett inn på sykehuset og ble innlagt og opererte dagen etter. Jeg gikk med gips i 6 uker og da jeg skulle ta den av måtte jeg operere på ny pågrunn av at sykehuset hadde gjort feil og brukket den igjen for 4 gang. Jeg måtte inn og operere igjen og gå med gips i 6 uker til. Da jeg skulle ta av den 2 gipsen hadde sykehuset gjort feil igjen og en var brukket for 5 gang. Jeg gikk med gips i 6 uker igjen og den var fortsatt brukket for 6 gang. Jeg måtte da ha jernpinner inni armen mens jeg hadde gips. Heldigvis ble den fin ,men ikke helt rett sånn som den var før. Men mer kunne de ikke gjøre. 

3. Kjører bilcross

Jeg kjører bilcross eller jeg kjører trening for jeg skal begynne, men får ikke kjøre løp før jeg er 16 år.


4. Blitt kjørt i fra .

Da jeg var liten var vi på en campingplass med bussen vår langt i fra Stavanger, husker ikke helt hvor vi var ,men vi skulle vertfall videre til Bø sommerland. Det var i sommerferien og vi skulle til en annen campingplass. Vi holdt på og rydde og jeg fikk beskjed om å gå og kaste søppelet før vi reiste. Da jeg var borte og kastet søppelet så jeg bare pappa sin buss og tante sin buss kjørte av gårde på hovedveien. Jeg sprang ned til noen andre vi kjente og de ringet til pappa, han ble sjokkert og trodde jeg satt på med tante. Så pappa hadde altså kjørt i fra meg fordi han trodde jeg skulle sitte på med tante haha. Tante svinget og kom tilbake og hentet meg. Så det ordnet seg jo heldigvis , men det var jo veldig komisk. 

 

5. Er sykt mørk redd

Jeg er utrolig mørkredd og spesielt inni hus. Bare hvis jeg skal for eksempel skal gå ned til Chico sitt rom helt nede så er jeg skikkelig redd og syntes det er skummelt og måtte se i vinduet i døra og har skikkelig angst for vinduer og føler alltid noen ser på meg eller at noen plutselig skal dukke opp i vinduet og skremme meg.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6 kommentarer

Mopedkurs

Skrevet 10.11.2014 klokken 13:13 | Kategori: Moped kurs | Kommentarer: 0


Hei! idag startet jeg på min første time eller kurs med mopedkurset på Sola trafikkskole. Jeg skal der i 5-6 tiden og gleder meg egentligt. Er veldig godt og kjenne på at jeg er ferdig med trafikalt og allerede begynner på lappen. Blir også mye mer bedre og kunne kjøre rundt på en moped vertfall for meg som er overalt med venner istedenfor og ta buss som tar evigheter! ahaha. Jeg tror jeg har funnet di mopedene di øvelsekjører med på Sola og di ser rett og slett helt grusommmee! Jeg vett ikke om jeg skal grine eller le hahahaahahahaahaaa... Skal drite meg ut i hele Sandnes og Stavanger i 4 timer og mer.... Nedenfor kan du se bilde av den grusomme mopeden. Men vi snakkes så lenge så viss det er noe du lurer på så er det bare og spør meg i kommentarfeltet. 

xoxo, Amalie

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Favoritt serier

Skrevet 10.11.2014 klokken 12:55 | Kategori: Favoritt ting | Kommentarer: 0


Hei! idag ville jeg dele noen av mine favoritt serier som er Glee, Gossip Girl, One tree hill og Pretty little liars ! :D Hva er dine favoritt serier? kommenter i kommentarfeltet :)

xoxo, Amalie

 
Smakebit!

ville bare gi dere noen smakebiter av seriene.

Gossip Girl
One Tree Hill
Glee
Pretty little liars
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Skolebildene

Skrevet 09.11.2014 klokken 23:17 | Kategori: Blogg | Kommentarer: 0


Hei! Da har skolebildene mine kommet. Jeg vett ikke helt om jeg ble så veldig fornøyd, men 24 november eller noe så har jeg alså bestilt fotoshoot på studio hjelm i forhold til konf takke kortene. Vett jeg er veldig send ute med og lage takke kortene , men det har sin forklaring og det er jo at jeg fikk kyssesyken sånn 4-5 dager etter konfirmasjonen min og da gikk tidene og så ble de sommerferie og da var jeg i New York i 2 uker så spania i 3-4 uker og så var sommeren allerede over... :) Men jeg skal heldighvis ta det nå snart og har fått tid. Jeg gleder meg utrolig mye og jeg har veldig lyst og ta bilde i bunaden som er normalt, vanlig klær, bilde med katten, gitaren/piano, bilcross og håndball. Så vi får nestb bare se hva det blir til og jeg kommer selvfølgelig til og legge ut konf bildene her etter jeg har vært i studio. Men nå må jeg legge meg skolen begynner igjen imorgen så snakkes så lenge! :D

Xoxo, Amalie

Dette er meg akkurat nå! :) jeg ville abre sende en liten siste natta hilsen fra meg og håper alle mine kjekke lesere har det bra og får en god natt! <3 Natta mine vakkre lesere!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Sarah's sweet 16

Skrevet 09.11.2014 klokken 02:17 | Kategori: Blogg | Kommentarer: 0


Hei! Da kom endelig noen av bildene fra bursdagen til Sarah. Det var en utrlig kjekk kveld og ble kjent med alle disse herlige folkene. På bildene kan du se at vi ikke går i di fineste klærne , men det var fordi vi ble enige om at alle skulle gå i jogge klær elle chille klær som andre ville sagt siden vi bare skulle spise taco se film og spise dessert. Så i tillegg derfor det bare var jenter som va invitert så hvorfor ikke liksom. Er jo bedre og slappe av og se film i behagelige klær en å sitte i en stram kjole eller shorts. Foresten for di som lurer så heter filmen vi så på The cops eller no og handler om to menn som latte som di er politi menn haha. Men det var det jeg hadde om bursdagen så snakkes!

Xoxo, Amalie

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

Sweet 16

Skrevet 07.11.2014 klokken 12:13 | Kategori: Party | Kommentarer: 4


Hei! i dag skal jeg i bursdag til en av venninene mine  som heter Sarah. Jeg kjener egentligt ingen som kommer og var ikke forberedt på og bli invitert der heller. Men jeg gleder meg utrolig mye for det om. Jeg vett at vi skal spise taco og se film så blir sikkert gøy. Bildene har jeg alså funnet på google fra sweet 16 inspirasjon og syntes det passet så godt siden hun heter Sarah. Jeg blogger nok etter bursdagen i morgen eller noe, men vett ikke om jeg får noe særlig bilder pågrunn av at den iphonen jeg har nå har ikke kamera bak.. den er ødelagt tror jeg så vi får bare se hvordan det blir, men skal selvfølgelig prøve og få masse bilder. Snakkes så lenge

xoxo, Amalie
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

Datt i do!

Skrevet 05.11.2014 klokken 21:40 | Kategori: Funny | Kommentarer: 0


Hei! haha beklager for så utrolig dårlig skriving denne uka , men det har selvfølgelig sin egen grunn. Jeg var altså på Vågen og hospiterte på musikk på mandag og tirsdag. Det var utrolig gøy og fikk lærte veldig mye forskjellig.  Dag to altså tirsdag skulle jeg gå på  toalettet og hente toalett papir... plutselig hørte jeg bare "plopp" jeg så ned i toalettet eller rettere sagt som jeg ville sagt "dassen" og der så jeg bare iphonen min lå... eg tok den utrolig fort opp og stressa til 1000. Akkurat nå har jeg faktisk prøvd ut alt for å redde min kjære iphone. Først og fremst prøvde jeg ris tipset så jeg puttet telefonen i ris i en boks i noen timer. Vannet ble tatt ut og etter på la jeg telefonen i 50 grader i ovnen i ca 4-5 timer, Men den er fortsatt ikke kommet noe særlig så imens skal jeg låne søsteren min sin gamle iphone. Men ris tipset hjelper med og ta ut vannet og ovnen tar vekk og tørker frostskadene og alt vannet inni så det er ikke tulle tips for det funker faktisk. Så jeg anbefaler deg og prøve det ut hvis det plutselig er din telefon som detter i do "ahha". snakkes så lenge

Xoxo, Amalie

 

Som du ser så er altså bildene fra google fordi jeg kan ikke legge ut noen bilder på en telefon som ikke funker. Men det beviser jo bare at det ikke bare er meg her i verdens som mister telefonen i do.. det er altså veldig vanlig og i fjord eller noe så var det en artikkel på om at det nesten var en trend og miste den i do... så haha jaja :D
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

What happened yesterday

Skrevet 02.11.2014 klokken 22:20 | Kategori: Party | Kommentarer: 4


Hei! jeg lovte jo og legge ut bildene fra bursdagen til Hanna i dag, så her kommer det. Vi hadde det utrolig gøy i går. Vi var 13 jenter fra håndballen som var der og så fikk vi hjemmelaget pizza og is med sjokoladefondant kake eller noe lignende. Vi gjorde ikke så mye mer stort en og danse, synge, høre musikk og ha en sånn banan lek , men det var jo utrolig gøy da. Vi ble veldig sent ute så derfor overnattet jeg hos Stine så jeg slapp og ta bussen til byen for å skifte buss og så hjem til pappa i 1 tiden da natt bussene har startet.. :D I dag har jeg bare vært med Stine og etter på reiste jeg til Kvernevika og var med venner å ble hentet av stemoren min i halv ni tiden. Akkurat nå har jeg akkurat sett på Sandra lyng sensurert som er et nytt program som går på tv 2 Bliss. I morgen skal vi hospitere igjen og jeg skal hospitere 2 dager på Vågen vgs på musikk,dans og drama. Jeg gleder meg utrolig mye og kommer nok til og blogge om hvordan det er enten på mandag eller og ta helle oppdateringen på tirsdagen etter den siste dagen. Men jeg skal prøve så godt jeg kan og blogge om det imorgen etter jeg har vært der og dele bilder med dere.

xoxo, Amalie
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

4 kommentarer

Celebration

Skrevet 01.11.2014 klokken 15:18 | Kategori: Party | Kommentarer: 0


Hei! i dag skal jeg i bursdag selskap til en jente som Heter Hanna. :D i 4-5 tiden skal stemoren min kjøre meg hjem til Mamma så skal Stine være der og hjelpe meg og finne bursdags klær eller kjole. Etter det skal vi til henne og sminke oss, fikse håret og kle oss. Jeg vett ikke helt hva jeg skal gjøre med håret enda så trenger litt tips. Det står nå mellom om jeg skal ha krøller, rett hår eller om jeg skal sette opp håret mitt på et hvis. Men uansett hvis du har tips så skriv i kommentar feltet. Jeg kommer til og legge ut bilder av og fra bursdagen enten i kveld eller mest sannsynlig i morgen for jeg kommer sikker til og bli litt sent hjemme i dag/morgen. Så da ser jeg ikke vitsen i og legge ut bildene på natta pluss  jeg er sikker veldig trøtt og utslitt da. Men da snakkes vi så lenge ha en fin lørdag. 

xoxo, Amalie
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

0 kommentarer

hits